Trouwfotografie Helmond

Als trouwfotograaf in regio Helmond is het natuurlijk extra gaaf om in het kasteel van Helmond zelf de trouwfotografie te mogen verzorgen. Er wordt al bijna honderd jaar getrouwd in dit kasteel.
Ik had het geluk dat ik onderstaand paar mocht fotograferen en dat het echt een mooie dag was. Dit kwam de trouwfoto’s echt wel ten goede.

De middeleeuwse waterburcht uit de veertiende eeuw, omringd door een prachtige kasteeltuin, ligt midden in de stad Helmond en leent zich perfect voor een huwelijks ceremonie, een bruidsreportage of een receptie. Kasteel Helmond heeft de beschikking over vier trouwzalen, alle sfeervol ingericht en uitgevoerd met moderne audio voorzieningen. Ook het uitbreiden van de ceremonie is mogelijk, bijvoorbeeld met champagne, het aansnijden van de bruidstaart of een uitgebreide lunch of diner. In een persoonlijk gesprek bespreken we wat jullie wensen zijn om de dag onvergetelijk te maken.

Het kasteel werd in de veertiende eeuw gebouwd; de eerste bouwactiviteiten vonden waarschijnlijk tussen ca. 1325 en 1350 plaats. Eeuwenlang werd de burcht bewoond door de heren van Helmond (families Berlaer, Cortenbach, Arberg en Wesselman). In 1922 werd het kasteel naar een ontwerp van J. W. Hanrath verbouwd tot raadhuis. Tegenwoordig vestigt het gebouw samen met de Kunsthal Museum Helmond, daarnaast heeft het enkele gemeentefuncties zoals de Raadszaal en de Trouwzaal.

Lag voorheen om het kasteel een dubbele grachtenring, tegenwoordig is alleen de gracht om het gebouw zelf nog over. Ook het bijbehorende park was oorspronkelijk een stuk groter; als gevolg van de ontwikkeling van Helmond als industriestad en de aanleg van de autoweg Traverse werd het oppervlak echter steeds kleiner.

Hierboven zien jullie nog een paar andere foto’s van een trouwdag in Helmond.

Willen jullie ook in Kasteel Helmond trouwen? Trouwfotograaf Helmond Martijn Lieffers voor trouwfotografie in Kasteel Helmond

Neem contact op voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *